Puromuz2.com: Türkiye Puro Satın Al

Puro seçiminiz, yakışınız, karınustalıkiniz ve keyfine vardığınız tüm tatlar büsbütün size özeldir. Ancak yeniden de aklınızın ucunda bulunması gereken bir kaç yer var! 1- Puro Seçimi Ben bu hatmda hasetn her saatinde karınmeyi çok sevdiğim Toscanello Limoncello’yu mihman edeceğim. Siz de keyfinize için, istediğiniz puroyla eşlik edebilirsiniz. 2 – Puroyu Kontrolör Ika Oba konstrüksiyonı Karayip purolarda karınmeden önce nemliliğini arama eylemek gerekir. Bu Toscanello karınin makbul değil. Toscanello severler damak zevklerine için farklı gönen oranlarında karınmeyi tercih edebiliyorlar. Bu seçimde ustalaşmak azıcık da tecrübe kenarılma yöntemine ihtiyaç duyuyor. 3- Çakmak Seçimi Yakıma geçmeden önce behemehâl bilinmesi gereken önemli bir nizam var. Puro sadece ama sadece kokusuz tehlikele yakılır! Puro her zaman ya büfecir gazlı çakmak ya da uzun puro kibritleriyle yakılmalıdır. Puronuzu Zippo kadar benzinli çakmaklar ya da mumlu kibritlerler kadar işaret yayan ateş kaynakları ile yakmamalısınız. Bunlar puronunuzun aromasını lafıcı olarak bozar. 4 – Yakma Puro kontak ve alaka icap. Bu yüzden hiç acele etmeyin ve puronuzu tetik bir şekilde doğru. Emin olabilirsiniz ki, kötü bir yakım hem sizin keyfinizi bozar hem de puronuzu berbat paha. Puroyu yakarken flama puroya dikme temas etmemelidir. Ateşli maviliği purodan azıcık uzak tutulmalıdır. Puroyu böyle ağıza götürmeden yakmaya “kızartma” denir. Puronun ucunun her yakaı alya döndüğünde kızartma ustalıklemini kafaardınız demektir. Şimdi size puro yakma ritüelini anlatacağım: Öncelikle puronun ayak tabanığını 90 mertebe eğimle, aleve tam temas etmeyecek şekilde tutun. Bu ustalıklemi yaparken tüm ayak tabanığın hemayar yanması gerektiği karınin puroyu aynı zamanda muntazam bir şekilde 360 mertebe döndürmeniz gerekmektedir. şayet puro çakmağı kullanıyorsanız, puronuzu ateş kaynağına katıksız alevli çakmalara için azıcık daha uzakta tutmanızda fayda var. Zira, bu şekil çakmaklar çok diridür ve bir tomar doğru tutulursa puronuzu kömüre çevirme potansiyeline sahiptirler. Yakma yahut kızartma ustalıklemi katıksız alevli çakmaklarla, azıcık zaman alabilir. Bu müddet size saat kaybı kadar odaükebilir ama puro sabır ve himmet icap. 5- İyi Yandığını Kontrolör Ika Şimdi puroyu nasıl yaktığınımızı arama edelim. Puroyu kızartma ustalıkleminden sonrasında sert çevirip dulukünüze azıcık yaklaştırın. Yaklaştırdığınız puroya belli belirsizçe muhit üfleyerek nerelerin yandığını görebilirsiniz. şayet tüm basamak kıpkırmızı ise yakma ustalıklemini kafaarı ile gerçekleştirdiniz demektir. şayet puronun her yakaı tam yanmamışsa, yani tüm basamak kıpkırmızı değilse, öncelikle puroyu kavşakınıza gdolayın. Sonra yanmayan kısmı üste getirerek çalma yahut çakmağınızla puronuzu ısıtırken bir dü küçük dem daha çekin. Bu sayede puro üste kalan yanmamış parti da yanacaktır. 2–3 saniye sonrasında puronuzu dudaklarınızdan uzaklaştırın. Sıkıntısızçe sallamak puronun ucundaki alevi söndürmeye yetecektir. Tebrikler, imdi puronuz karınime müheyya. Peki ya siz müheyya mısınız? 6 – Keyfine Varma Puro yavaş yavaş ve keyfini çıkara çıkara karınilmeli. Alacağınız her dem ortada en azından 40 saniye beklemek gerekir. şayet bu süreyi azaltıp sigara kadar karınmeye çkırmızıışırsanız puronuz ısınmaya başlar. Hızlı karınimden dolayı ısınan puronun lezzetindeki bozulmayı da vakit kaybetmeden hissedersiniz. İlk başlangıçta, sadece birazcık lezzet kaybı yaşasanız da, hızlı karınmeye devam ederseniz, puro o denli elemlaşır ki hiç karınilemeyecek duruma gelebilir. Ufak tefek bir uyarı: Puro, sigara kadar ciğere çekilmez. Kötü belli belirsizçe ağıza doldurulur ve tatlılık almaçların dumanla uyarılmasına cevaz verilir. Şimdi rahatlayın! Puronuzun o eşsiz tütününden mevrut lezzetlerin ve aromaların tadını çıekeın. Arada puronuz sönerse, bu göstermeniz gerekenden daha az kontak gösterdiğinizin bir ustalıkaretidir. Sönen puronun küllerini sıkı temizleyin. Bunun karınin kürdan kadar bir alete ihtiyaç duyacaksınız. Külleri sıkı temizlediğinizden emniyetli olduktan sonrasında puronuzu yeniden yakmayı deneyin. Benim karıntiğim Toscanello karınin baştan yakma sorun oluşum etmez. Ancak yabancı konstrüksiyonı Karayip Purolarında her yeni yakışınızda kalan oranda kederlilik hissedeceğinizi izhar etmek isterim.

şayet puro birinci sınıf bir puro ise 15 yıl hatta daha uzun bir müddet de saklanabilir. Aynı yıllanmış şaraplar kadar puro da eskidikçe tadı vürutir ve güzelleşir. Puro saklamak istiyorsanız bilmeniz gereken ve kesinkes şense olan 2 nizamı anlamız gerekiyor. Bu önemli kurallardan ilki puronun saklanacağın platformın hararet ayarıdır. Puroyu birinci sınıf bir koşulda uzun müddet saklamak istiyorsanız platform sıcaklığının 16 ila 18 mertebe ortada evetğundan emniyetli olmanız gerekiyor. Hane ortamında bu sıcaklığı yakalamanız olabildiğince zordur. Bu yüzden platform sıcaklığı 22 derecenin üstüne ya da 12 derecenin altına inmedikten sonrasında telaşlanmanıza lazım yoktur. Ama bittabi şayet imkânınız var ise 16 ila 18 derecedeki saklama platformını yaratmanız mefkûre olandır. Çünkü bu durumda tek sorun ile muhaliflaşmazsınız. Muhafaza platformı sıcaklığında mahiyet sorun platformın ilgisiz değil bir tomar hamam olmasıdır. Çünkü saklama platformı 22 derecenin üzerine çıktığında tütün böceği sorunu ile muhaliflaşabilirsiniz. İkinci önemli nizam ise saklama platformının nemidir. Bağıl nemin mefkûre aralığı %65 ila %70’in altına düşmemesi ve %72’nin üzerine çıkmaması önemlidir. Çünkü puronuz nemli ise yanmayacaktır ve şayet bir tomar kuru ise puronun tadı ağarlaşır. Bittabi gönen saklama platformı sıcaklığına için değiş tokuş gösterecektir ve bu yüzden de saklama platformı sıcaklığını sabitlemenizde fayda vardır. Puro Nerede Saklanmalıdır? Puro en mefkûre olarak puro saklama kutusu adı verilen humidorların içerisinde saklanmalıdır. şayet bu özel kutulardan elinizde yasak ise herhangi bir muhit geçirmeyen kutu, dolap hatta ve hatta muhit geçirmeyen bir odada dahi puroları saklayabilirsiniz. Burada önemli olan saklama platformının muhit geçirmemesi ve buna bağlı olarak da kutu karınindeki gönen ile sıcaklığın sabit kalmasıdır. Puro saklamak karınin anahtar sıcaklığı ve nemi sabit tutmanızı sağlayacak kesinkes muhit geçirmeyen kutular ya da benzeri bir ortamdır. En güzel humidor İspanyol sedirinden meydana getirilen türüdür. Bu sakamla kutuları kesinkes muhit geçirmedikleri karınin gayrı rakiplerine şanlı fark atarlar. şayet puro saklamaya hüküm verdiyseniz behemehâl bu humidorlardan almanız gerekir.

puro satın al

https://puromuz2.com/

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.